Actueel

Kempe Center International Conference 2021

11 augustus 2021 Nieuws

Het Kempe Center is in 2021 opnieuw gastheer van de virtuele editie van de jaarlijkse conferentie 'A Global Call to Action to Change Child Welfare'. De internationale praktijkgemeenschap die is samengebracht tijdens het baanbrekende evenement van 2020 wordt op weer uitgenodigd en hopelijk ook uitgebreid.

Lees verder

Training voor vrijwilligers in Amsterdam

6 augustus 2021 Nieuws

In september 2021 start bij ProFor in Amsterdam Zuidoost, in samenwerking met de Eigen Kracht Centrale, de training 'Faciliteren familiegroepsplan'. In de training word je in twee dagen opgeleid tot vrijwilliger familiegroepsplan organiseren.

Lees verder

Tevredenheid en kenmerken Eigen Kracht-conferenties 2020

13 mei 2021 Nieuws

Het rapport met jaarcijfers over alle Eigen Kracht-conferenties in 2020 is verschenen. Het gaat hierbij om cijfers rondom tevredenheid van deelnemers en kenmerken van de bijeenkomsten. Ondanks corona gingen de conferenties gewoon door. Veel voorbereidingen vonden digitaal plaats en een deel van de bijeenkomsten was online. In totaal leidde 82% van alle aanmeldingen tot een plan met afspraken.

Lees verder

Caring Community Festival: plan van aanpak in de Wvggz

16 maart 2021 Agenda

Van 24 t/m 26 maart vindt het online Caring Community Festival (ZOOM) plaats. Samen met MIND geeft de Eigen Kracht Centrale tijdens het festival een workshop over het plan van aanpak in de Wet verplichte ggz.

Lees verder

Trainingen familiegroepsplan op open inschrijving

18 december 2020 Agenda

Begin 2021 zijn er weer trainingen op open inschrijving gepland rondom het familiegroepsplan. De online trainingen worden via ZOOM aangeboden en zijn ook digitaal een combinatie van theorie en onderling oefenen en uitwisselen.

Lees verder

Zelf een plan maken te onorthodox?

10 november 2020 Nieuws

Naar aanleiding van het rapport ‘Kwetsbare kinderen onvoldoende beschermd’ van de Inspecties Gezondheidszorg en Jeugd en Justitie en Veiligheid, schreef de Eigen Kracht Centrale een notitie, of wellicht is 'brandbrief' een passender woord, aan de inspecties.

Lees verder

Terugluisteren webinar ‘De herstelgerichte school’

28 augustus 2020 Nieuws

Tot en met 25 september 2020 is het webinar 'De herstelgerichte school' tijdelijk beschikbaar om terug te luisteren.

Lees verder

Webinar ‘de herstelgerichte school’

29 juni 2020 Nieuws

Gratis webinar op donderdag 9 juli '20 over de ervaringen met herstelgericht werken op scholen binnen het Erasmus+project dat de afgelopen paar jaar in zes Europese landen heeft plaatsgevonden.

Lees verder

Kansfonds en Oranje Fonds ondersteunen toekomstplannen gedetineerden

25 mei 2020 Nieuws

Dankzij bijdragen van het Kansfonds (€ 20.000 in 2020) en het Oranje Fonds (€ 10.000 in 2020) kunnen de komende drie jaar Eigen Kracht-conferenties georganiseerd worden voor mensen in detentie die het contact met hun sociale netwerk willen herstellen en/of samen met hun naasten een toekomstplan willen maken.

Lees verder

Tevredenheid en kenmerken planbijeenkomsten 2019

14 mei 2020 Nieuws

Het rapport met jaarcijfers over alle Eigen Kracht-conferenties in 2019 is verschenen. Het gaat hierbij om cijfers rondom tevredenheid van deelnemers en kenmerken van de bijeenkomsten. Net als voorgaande jaren zijn de deelnemers, zowel de families als de professionals, zeer tevreden over het proces en de opbrengst van de planbijeenkomst.

Lees verder