Actueel

Online symposium ’20 jaar bruggen bouwen’

4 september 2022 Agenda

U bent van harte welkom om online ons symposium 20 jaar bruggen bouwen bij te wonen op 6 oktober aanstaande. Een symposium waarbij we vieren wat er is én vooruit kijken. Tijdens de middag krijgen betrokkenen zelf het podium voor hun ervaringen met de bruggen die wij bouwen tussen families en beroepskrachten, binnen families, tussen daders en slachtoffers en in buurten.

Lees verder

Jaarcijfers 2021 tevredenheid en kenmerken Eigen Kracht-conferenties

3 juni 2022 Nieuws

Het rapport met jaarcijfers over alle Eigen Kracht-conferenties in 2021 is verschenen. Het gaat hierbij om cijfers rondom tevredenheid van deelnemers en kenmerken van de bijeenkomsten.De getalsmatig belangrijkste redenen voor een aanvraag zijn (echt)scheiding en psychiatrische problematiek. De Eigen Kracht-conferenties gaan over opvoeding, gewenste woonplek, relatie en omgangsregelingen. Bij 85% van de aanmeldingen is een plan gemaakt.

Lees verder

Animatiefilm over de Eigen Kracht-conferentie

3 mei 2022 Nieuws

De Noorse animatiefilm van Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet over de Eigen Kracht-conferentie van Mina is nu eindelijk ook in het Nederlands te bekijken. Duidelijke uitleg voor kinderen en de mensen om hen heen over het maken van een familiegroepsplan als er iets aan de hand is in hun leven waardoor gewone dingen als school en sporten niet meer vanzelf gaan.

Lees verder

Professional vanuit je hart

28 oktober 2021 Nieuws

Bestuurder Hedda van Lieshout werd uitgenodigd voor de podcast 'Professional vanuit je hart' van Mascha Struijk. Het resultaat is een tweedelige (!) podcast die gaat over kinderen en jongeren en de mensen om hen heen en over in eigen regie samen een plan maken. Met de serie wil Struijk bijdragen aan een beweging in de jeugdhulp, waarin professionals met liefde en lef de beste hulp aan jongeren en gezinnen bieden.

Lees verder

Plan om wachttijd te overbruggen

25 oktober 2021 Nieuws

Een overbruggingsplan maken met behulp van een Eigen Kracht-conferentie is mogelijk voor mensen met suïcidale gedachten en voor familie, vrienden en andere naasten. Zo kan er een plan op maat komen om de wachttijd tot de juiste behandeling te overbruggen en elkaar daarbij te ondersteunen. De Landelijke Agenda Suïcidepreventie van het ministerie van VWS en 113 onderstreept het belang van samenwerking met naasten in het kader van suïcidepreventie. Hen in beeld krijgen en ondersteuning bieden in het actief meedenken over passende hulpverlening kan letterlijk levens redden.

Lees verder

Kempe Center International Conference 2021

11 augustus 2021 Nieuws

Het Kempe Center is in 2021 opnieuw gastheer van de virtuele editie van de jaarlijkse conferentie 'A Global Call to Action to Change Child Welfare'. De internationale praktijkgemeenschap die is samengebracht tijdens het baanbrekende evenement van 2020 wordt op weer uitgenodigd en hopelijk ook uitgebreid.

Lees verder

Training voor vrijwilligers in Amsterdam

6 augustus 2021 Nieuws

In september 2021 start bij ProFor in Amsterdam Zuidoost, in samenwerking met de Eigen Kracht Centrale, de training 'Faciliteren familiegroepsplan'. In de training word je in twee dagen opgeleid tot vrijwilliger familiegroepsplan organiseren.

Lees verder

Tevredenheid en kenmerken Eigen Kracht-conferenties 2020

13 mei 2021 Nieuws

Het rapport met jaarcijfers over alle Eigen Kracht-conferenties in 2020 is verschenen. Het gaat hierbij om cijfers rondom tevredenheid van deelnemers en kenmerken van de bijeenkomsten. Ondanks corona gingen de conferenties gewoon door. Veel voorbereidingen vonden digitaal plaats en een deel van de bijeenkomsten was online. In totaal leidde 82% van alle aanmeldingen tot een plan met afspraken.

Lees verder

Caring Community Festival: plan van aanpak in de Wvggz

16 maart 2021 Agenda

Van 24 t/m 26 maart vindt het online Caring Community Festival (ZOOM) plaats. Samen met MIND geeft de Eigen Kracht Centrale tijdens het festival een workshop over het plan van aanpak in de Wet verplichte ggz.

Lees verder

Trainingen familiegroepsplan op open inschrijving

18 december 2020 Agenda

Begin 2021 zijn er weer trainingen op open inschrijving gepland rondom het familiegroepsplan. De online trainingen worden via ZOOM aangeboden en zijn ook digitaal een combinatie van theorie en onderling oefenen en uitwisselen.

Lees verder

Zelf een plan maken te onorthodox?

10 november 2020 Nieuws

Naar aanleiding van het rapport ‘Kwetsbare kinderen onvoldoende beschermd’ van de Inspecties Gezondheidszorg en Jeugd en Justitie en Veiligheid, schreef de Eigen Kracht Centrale een notitie, of wellicht is 'brandbrief' een passender woord, aan de inspecties.

Lees verder