Nieuwsbrief maart 2016

In de nieuwsbrief van maart 2016:

Al een heel aantal jaar laat de Eigen Kracht Centrale onafhankelijk onderzoek doen naar de tevredenheid van deelnemers over de Eigen Kracht-conferentie, het plan en de opbrengsten van de conferentie. Het nieuwe tevredenheidsonderzoek is gepubliceerd: een mooie conclusie uit het rapport is dat de tevredenheid onverminderd groot is.

En verder: Cynthia Beerepoot, gezinsvoogd bij Jeugdbescherming Gelderland vertelt over haar ervaring met de eendaagse training ‘Werken met het familiegroepsplan’. Wat is de meerwaarde van de training voor haar dagelijks werk? Wat is er veranderd in haar contact met cliënten?

Ook internationaal vindt er al jaren een ontwikkeling plaats op het gebied van Family Group Conferencing en herstelgericht werken. Een verslag over de situatie in Bosnië-Hercegovina, waar Rob van Pagée vanuit de Eigen Kracht Centrale betrokken is.

Verder nog nieuws over De Bonjo, die zich inzet voor (ex)gedetineerden, de radio-uitzending waarin Harro Labrujere te horen was en de samenwerking met Restorative Justice.