Waarom kiezen voor de Eigen Kracht Centrale

Al 17 jaar ervaring met Eigen Kracht
De Eigen Kracht Centrale is dé Nederlandse expert als het gaat om het werken vanuit de vraag van burgers. Werken vanuit de vraag van burgers lijkt eenvoudig, maar is het vaak niet. Wij weten als geen ander hoe je als organisatie ervoor kan zorgen dat burgers en cliënten daadwerkelijk hun ‘eigen kracht’ ervaren en ook aanwenden. Sinds 2000 hebben wij ervaring met en kennis over deze vraag. Daarbij wordt de focus verlegd van ‘voor iemand een probleem oplossen’ naar ‘de kring vergroten en de regie daar laten waar deze hoort’.

Onafhankelijke stichting
De Eigen Kracht Centrale is een onafhankelijk stichting met een landelijk netwerk. Burgers moeten de regie kunnen houden of nemen over hun leven; dat is ons doel. Dat betekent dat zij met hun kring van familie en bekenden besluiten nemen over wat nodig is. Ook op momenten dat er problemen zijn en, al dan niet vrijwillig, overheid en hulpverleningsinstanties in beeld komen.

Hoge klanttevredenheidscijfers
Eigen Kracht-conferenties (EK-c’s) werken. Tevredenheidscijfers van deelnemers en professionals (die vaak betrokken zijn bij de aanmelding van de EK-c en de uitvoering van het plan; niet met het plan zelf) bevestigen dit elk jaar. Onafhankelijk onderzoek toont dit ook aan. Dit komt voornamelijk door de onafhankelijk positie van de conferentie en de voorbereiding daarop door onafhankelijke Eigen Kracht-coördinatoren. Wij hebben geen inhoudelijk belang bij de uitkomst van een conferentie. Dat te samen met onze kennis en jarenlang opgebouwde ervaring onderscheidt ons te opzichte van andere aanbieders die de term ‘eigen kracht’ ook gebruiken. Wij weten wat er bij Eigen Kracht komt kijken!

Belangrijke voordelen op een rij
• Onafhankelijke stichting
• Landelijk opererend en onderdeel van internationaal netwerk
• 17 jaar ervaring met en kennis van Eigen Kracht
• Compleet aanbod van conferenties, trainingen tot aan e-Kracht
• Ruim 400 onafhankelijke Eigen Kracht-coördinatoren (spreken met elkaar meer dan 100 verschillende talen)
• Al meer dan 10.000 Eigen Kracht-conferenties georganiseerd

“Op dit moment denken veel organisaties erover of zij niet zelf de rol van Eigen Kracht-coördinator en organisator van Eigen Kracht-conferenties kunnen vervullen. Ik vraag me af of organisaties hetzelfde tegen dezelfde kosten kunnen bieden. De vergoeding voor Eigen Kracht-coördinatoren – burgers – staat niet in verhouding tot de kosten van een professional”.

Dennis Kragten, voormalig projectmanager William Schrikker Groep