Films over Eigen Kracht

Op het Youtubekanaal van Eigen Kracht Centrale staan veel films over Eigen Kracht. Ervaringen van deelnemers, professionals en de verschillende mogelijkheden die er zijn om een plan te maken met behulp van een Eigen Kracht-conferentie. Zo kan het gaan om een familiegroepsplan of persoonlijk plan, maar ook om een plan voor een wijk of buurt of organisatie.

Kort en lang
Er staan korte filmpjes op het kanaal, bijvoorbeeld met uitleg over hoe het maken van een familiegroepsplan met behulp van een Eigen Kracht-conferentie werkt. Daarnaast staan er langere films op. Over hoe anders de samenleving werkt wanneer iedereen kan meedenken en meebesluiten over zaken die voor hem of haar belangrijk zijn in hun persoonlijke leven of in hun woon- en leefomgeving.

Ervaringen
Meerdere mensen die een Eigen Kracht-conferentie meemaakten vertellen daarover in korte filmpjes. Daarin wordt vaak verteld over hoe het was om zorgen te delen met meerdere familieleden en vrienden tegelijk en over hoe het familiegroepsplan in de praktijk werkt en wordt uitgevoerd.

Naar de films